Business
Læser nu
Adobe og deres forstyrrende teknologier
0

Adobe og deres forstyrrende teknologier

Skrevet af: Jan Eskildsen27. januar 2017
Resume
Med PostScript fik Adobe sammen med andre producenter og udviklere revolutioneret de hidtidige processer i de formfremstillende processer til grafisk produktion. Senere gjorde Adobe med Acrobat PDF til computerverdenens lingua franca, sproget som alle forstår.

Adobes historie er fra virksomhedens start tæt forbundet med historien om Xerox, Apple, Aldus og Canon. Som det også kan læses i artiklen om Apple, forlod Chuck Geschke og John Warnock Xerox, da de ville realisere deres ideer om et nyt  sprog, der kunne styre alle printere. Adobe Systems blev stiftet i 1982.

Canon lancerede i 1983 deres laserprinter LBP-CX, som kunne skrive ud med en opløsning på 300 dpi, og i 1984 frigav HP den første kommercielt tilgængelige printer, som var baseret på Canon LBP-CX, nemlig printeren HP LaserJet. I samme periode var andre aktiviteter i gang. Chuck Geschke og John Warnock forlod Xerox for at stifte Adobe Systems og realisere deres planer for PostScript og AppleTalk, og Steve Jobs var i gang med at forberede færdiggørelsen af Macintosh computeren.

I samme periode forhandlede Adobe med Steve Jobs om PostScript og teknologien til Apple LaserWriter. Forhandlinger mellem Apple og Adobe om brugen af Postscript førte til en aftale i december 1983, en måned før Macintosh blev annonceret.

 

Log ind for at læs artiklen

Du skal logge ind for at læse hele artiklen. Hvis du ikke har et login kan du oprette en bruger herunder.

 

Hvordan var artiklen?
Love It
67%
Interested
33%
Meh...
0%
What?
0%
Hate It
0%
Sad
0%
Om forfatteren
Jan Eskildsen
Jan Eskildsen
Jan Eskildsen er grafisk uddannet og har redigeret flere blade om dtp, grafisk produktion og design. Han har i en del år arbejdet som freelance journalist og konsulent og som informationsmedarbejder ved Den Grafiske Højskole og Medit Consult.
Kommentarer

Tilføj en kommentar