Business
Læser nu
Benny Landa – en digital foregangsmand
0

Benny Landa – en digital foregangsmand

Skrevet af: Jan Eskildsen13. december 2016
Resume
Alt, der kan digitaliseres, vil blive det, og trykning er ingen undtagelse. Da de mange tusinde gæster ankom til Birmingham i 1993 for at besøge den grafiske udstilling IPEX, havde de færreste hørt om israeleren Benny Landa. Efter udstillingen vidste alle, at den grafiske industri var på vej til at ændre sig drastisk.
Artikel

Ikke engang fagpressens repræsentanter vidste, hvad der ventede dem på et areal, der i udstillingens katalog fremstod som reserveret, mens alle andre områder var forsynet med de udstillende producenters navne.

På vej hjem vidste alle, at trykning ikke længere ville være det samme. Den hemmelige udstiller viste sig nemlig at være den israelske producent Indigo, og deres trykmaskiner, eller printere om man vil, arbejdede efter et nyt princip, som gav fremragende resultater. På udstillinger før IPEX 1993 fremviste han teknik til fremstilling af store arkitekttegninger og lignende.

Fremstilling af reproklare film til eksponering af trykplader var på vej til at blive erstattet af direkte eksponering fra computer til plade, og nu kunne man se frem til med Landas digitale trykmaskiner at undgå den hidtidige produktion af film og plader.

 

Et kig i bakspejlet
Iværksætteren og opfinderen Benny Landa blev født i Polen i 1946 som søn af overlevende fra Holocaust. Da han var to år gammel, emigrerede familien til Edmonton, Alberta (Canada). Senere overtog faderen en lille tobaksforretning, hvor han fik udvidet med atelier og mørkekammer på bagsiden af butikken.

Log ind for at læs artiklen

Du skal logge ind for at læse hele artiklen. Hvis du ikke har et login kan du oprette en bruger herunder.

Hvordan var artiklen?
Love It
67%
Interested
33%
Meh...
0%
What?
0%
Hate It
0%
Sad
0%
Om forfatteren
Jan Eskildsen
Jan Eskildsen
Jan Eskildsen er grafisk uddannet og har redigeret flere blade om dtp, grafisk produktion og design. Han har i en del år arbejdet som freelance journalist og konsulent og som informationsmedarbejder ved Den Grafiske Højskole og Medit Consult.
Kommentarer

Tilføj en kommentar