Business
Læser nu
Kodaks storhed og selvskabte fald
2

Kodaks storhed og selvskabte fald

Skrevet af: Jan Eskildsen13. december 2016
Resume
Kodak eksisterede fra 1888 til 2012, hvorefter det gik konkurs. Kort efter opstod Kodak Alaris, der viderefører en del af aktiviteterne, men Kodak har også kørt videre i et par år – nu med en årlig omsætning på to milliarder i stedet for de tidligere 19 milliarder.
Artikel

Hvordan deres fremtid vil forme sig, er umulig at forudsige, for de kan åbenbart ikke forlade drømmen om, at de skal leve af at producere film.

Hvis Kodak oprindeligt havde en forretningsplan, som de fulgte, må der have stået tre ting i den om deres produktion og salg: 1. film og papirbilleder, 2. film og papirbilleder og 3. film og papirbilleder. Det blev deres konkurs i 2012.

Alligevel har den rekonstruerede virksomhed her i 2016 omtalt film i rosende vendinger.1

Fra at have været et af de mest værdifulde brands i USA lykkedes det ved en konstant række af fejlvurderinger Kodaks ledelse at køre virksomheden i sænk. Baseret på hukommelsen, notater fra pressemøder og virksomhedens egne informationer samt nogle artikler laver vi nogle nedslag i Kodaks historie.

En nærmest endeløs række annonceringer og undladelser viser en virksomhed, som har været stærkt plaget af fortrængninger og indre modsætninger.

 

Vælg at være en original
Sandelig om ikke Kodak i oktober 2016 lancerede en ny smartphone med navnet Kodak Ektra. En mobil telefon, der ligner et gammel Kodak kamera.2

Stort set samtidig er de begyndt at bruge et gammelt logo fra 1970.3  Vælg at være en original, skriver de i deres annonce for Kodak Ektra kameraet, og det valgte jeg så at gøre med et tweet. Men hvem er det egentlig, der er en original?

 

Log ind for at læs artiklen

Du skal logge ind for at læse hele artiklen. Hvis du ikke har et login kan du oprette en bruger herunder.

Hvordan var artiklen?
Love It
67%
Interested
33%
Meh...
0%
What?
0%
Hate It
0%
Sad
0%
Om forfatteren
Jan Eskildsen
Jan Eskildsen
Jan Eskildsen er grafisk uddannet og har redigeret flere blade om dtp, grafisk produktion og design. Han har i en del år arbejdet som freelance journalist og konsulent og som informationsmedarbejder ved Den Grafiske Højskole og Medit Consult.

Tilføj en kommentar