Business
Læser nu
Tid til strategisk ledelse?
0

Tid til strategisk ledelse?

Skrevet af: Michael Bach Nielsen22. februar 2017
Indledning
Mange ledere oplever at det er svært at få timerne til at slå til i forhold til alle de opgaver som løbende skal løses. I sig selv er det naturligvis positivt at der er nok at se til hvis opgaverne bibringer ny omsætning og værdiskabende aktiviteter til virksomheden.

I mange situationer er dette desværre ikke altid tilfældet. Eftersom opgaverne i nogle tilfælde har karakter af brandslukning, ad-hoc opgave mv. Hvoraf en del af opgaverne måske oven i købet kunne være undgået via bedre planlægning og uddelegering af arbejdes og ansvarsområder. Men endnu værre er det at den forøgende tidsanvendelse i mange tilfælde står i vejen for andre nødvendige og mere værdifulde aktiviteter for virksomheden.

Ledelsesniveauer (problemniveauer)
En mulig løsning på dette er at opdele opgaverne overordnet i forskellige problemniveauer. For derudfra at kunne priotere tid og indsatserne bedst muligt. En almindelig opdeling i forhold til dette er: Om det er et operativt, taktisk eller strategisk problem? I nedenstående er gennemgået, hvad disse begreber dækker over og deres betydning for ledelsesopgaverne.

Log ind for at læs artiklen

Du skal logge ind for at læse hele artiklen. Hvis du ikke har et login kan du oprette en bruger herunder.

 

Hvordan var artiklen?
Love It
67%
Interested
33%
Meh...
0%
What?
0%
Hate It
0%
Sad
0%
Om forfatteren
Michael Bach Nielsen
Michael Bach Nielsen
Michael Bach Nielsen er seniorkonsulent hos Medit Consult, med særlig fokus på rådgivning og konsulentbistand indenfor ledelse, forretningsudvikling og optimering. Michael har en baggrund med flere lederstillinger og bestyrelsesposter i den mediegrafiske branche.
Kommentarer

Tilføj en kommentar