Business
Læser nu
Leasing eller køb?
0

Leasing eller køb?

Skrevet af: Michael Bach Nielsen13. december 2016
Resume
En af de sidste overvejelser i den beslutningsproces, der ligger til grund for virksomhedens investeringer, er valget af finansieringsform. Forud herfor ligger der en række overvejelser omkring investeringen set i forhold til virksomhedens overordnede strategi samt forretningsudvikling i det hele taget.
Artikel

Denne proces er særdeles vigtig eftersom investeringer som regel sætter en væsentlig begrænsning for investeringsmulighederne de kommende år, og hermed fleksibiliteten. Eller sagt på en anden måde, virksomheden mister økonomiske handlingsmuligheder set i forhold til fx udvikling af nye forretningsområder mv., når der foretages investeringer.

Når vurderingen af investeringen i forhold til strategien er på plads, kommer spørgsmålet om valg af finansieringsform. Overordnet kan man sige, at valget står mellem leasing og køb. Men helt så enkelt er det ikke, da der er  flere  varianter af de to former. Formålet med denne artikel er kort at gennemgå  de forskellige muligheders styrker og svagheder, men ikke at give en uddybende gennemgang af hele problematikken vedrørende finansiering. Det er heller ikke artiklens formål at anbefale den ene finansieringsform frem for den anden.

I forbindelse med køb af udstyr skal man gennem en del tekniske overvejelser, før der tages beslutning om anskaffelse af en given maskine. Hvilket kort sagt kan koges ned til, om det er den rigtige maskine i forhold til virksomhedens behov. Selve de tekniske krav til maskinen er selvfølgelig også særdeles vigtige at adressere under udarbejdelse af kontrakten. Dette vil ikke blive behandlet yderligere i denne artikel, som udelukkende fokuserer på det overordnede valg mellem leasing og køb.

 

Log ind for at læs artiklen

Du skal logge ind for at læse hele artiklen. Hvis du ikke har et login kan du oprette en bruger herunder.

Hvordan var artiklen?
Love It
67%
Interested
33%
Meh...
0%
What?
0%
Hate It
0%
Sad
0%
Om forfatteren
Michael Bach Nielsen
Michael Bach Nielsen
Michael Bach Nielsen er seniorkonsulent hos Medit Consult, med særlig fokus på rådgivning og konsulentbistand indenfor ledelse, forretningsudvikling og optimering. Michael har en baggrund med flere lederstillinger og bestyrelsesposter i den mediegrafiske branche.
Kommentarer

Tilføj en kommentar