Business
Læser nu
Inkjet vil brede sig – også til tekstiltryk
0

Inkjet vil brede sig – også til tekstiltryk

Skrevet af: Jan Eskildsen24. december 2017
Print Friendly, PDF & Email

Mange i den grafiske industri har enten arbejdet med eller vil huske en Postscript RIP fra Harlequin, eller en ScriptWorks RIP, som den hed – den blev kun solgt som OEM produkt og benyttet af mange leverandører af rip-systemer til grafisk produktion som f.eks. ECRM, Presstek og Screen.

På trods af et godt salg af Harlequins rip, gik økonomien mindre godt for Harlequin Group. I 1999 blev virksomheden overtaget af Global Graphics og gruppen omdøbt til Global Graphics Software Limited, mens rippen ScriptWorks blev omdøbt til Harlequin RIP. HP har valgt Harlequin RIP til deres inkjet produktionsprinter, T300, der kan printe 2600 sider pr minut og til T350, der printer mere end 3900 sider pr minut. Så den er hurtig.

I juni 2016 indgik Xaar et samarbejde med printerfabrikanten Ricoh og Xaar viste et nyudviklet printhoved på Drupa udstillingen i Düsseldorf. Senere er det nævnt, at Xaar skal levere 90.000 printhoveder til Ricoh.

I december 2016 overtog Global Graphics så deres partner, specialisten i driversystemer til printhoveder, TTP Meteor fra moderfirmaet TTP Group og omdøbte virksomheden til Meteor Inkjet Limited – Meteor udvikler og producerer drivere til inkjet printhoveder fra Xaar, men også til printhoveder fra Zhengzhou New Century Digital Print Technology (New Century), Fujifilm Dimatix (Samba), Konica Minolta, Kyocera, Ricoh, Seiko Instruments, SII Printek og Toshiba TEC.

Xaar har for tredje gang fået prisen Manufacturing Site of the Year fra TechWorks, – en national industriorganisation, der arbejder for at styrke Storbritannien som en leder inden for fremtidens teknologier. Xaar og Meteor har i samarbejde udviklet elektronik til printhoved fra Xaar, hvilket skal gøre OEM’er i stand til at udvikle printere til markederne for grafisk print og tekstil print.

I rapporten Digital Textile Printing Market: Global Opportunity Analysis and Industry Forecast, 2014-2022, forudser Allied Market Research, at det globale marked for digital textilprint vil udgøre mere end 1,2 mia dollars i 2015, med mulig stigning til 3,9 mia dollars i 2022. Smithers Pira har i deres udgivelse The Future of Digital Textile Printing to 2021, forudset at værdien af digital textilprint kan udgøre 2,42 mia Euro i 2021.

(Kilder: Ud over de nævnte: Pressemeddelelser fra Global Graphics og Xaar).

Hvordan var artiklen?
Love It
0%
Interested
100%
Meh...
0%
What?
0%
Hate It
0%
Sad
0%
Om forfatteren
Jan Eskildsen
Jan Eskildsen
Jan Eskildsen er grafisk uddannet og har redigeret flere blade om dtp, grafisk produktion og design. Han har i en del år arbejdet som freelance journalist og konsulent og som informationsmedarbejder ved Den Grafiske Højskole og Medit Consult.
Kommentarer

Tilføj en kommentar