Nyheder
Læser nu
KBA uenig med rapport fra Smithers Pira
0

KBA uenig med rapport fra Smithers Pira

Skrevet af: Jan Eskildsen20. oktober 2017
Print Friendly, PDF & Email

Smithers Pira udgav i august 2017 rapporten, ‘Real Production Capability of Pre-owned Sheetfed Litho Presses’, der handler om brugte offsetmaskiner. Det fremgår af rapporten, at den er betalt af Heidelberg USA.

Når man ser, at der er medtaget mange flere maskiner fra Heidelberg end fra de andre producenter i undersøgelsen, og at deres maskiner kåres som vindere, får man en underlig smag i munden – det gjorde jeg i hvert fald, og det var grunden til, at jeg ikke gik nærmere ind i rapporten, da den kom.

Heidelbergs leder af global marketing har bekræftet over for PrintWeek, at de betalte for undersøgelsen, fordi de ønskede en tredjeparts validering af data, som de selv havde indsamlet.

I bogstavelig forstand er der altså tale om bestilt arbejde, og så skal man ikke blive forundret, hvis andre producenter reagerer. Især ikke, når Heidelberg i en pressemeddelelse tager resultaterne som bevis for, at deres maskiner er de mest produktive, og at de producerer til den laveste arkpris. Det er da også hvad KBA har gjort, men her er først tallene for maskiner fra de enkelte producenter: 
De medtagne 444 maskiner fordeler sig med:
248 fra Heidelberg,
70 fra KBA,
48 fra Komori,
48 fra RMHI, og
30 fra MAN Roland.

Klaus Schmidt, der er direktør for marketing hos Koenig & Bauer, har fordømt resultaterne.
Han siger til PrintWeek: “Det lader til, at Smithers Pira-undersøgelsen er bestilt med det formål at nå det offentliggjorte resultat. Antallet af aftryk pr. år er ingen klar indikator for produktiviteten af ​​en presse. Det afhænger af pressens konfiguration (antal farver, inline finishing udstyr, lige eller perfektionering), struktur af de udskrevne jobbet (lange eller korte løb, standard eller følsomme underlag, god nok eller avanceret kvalitet), kvalifikation og motivation af pressebesætningen og forretningsmodellen på trykkeriet (en, to eller tre skift).”
Schmidt siger også, at Smithers Pira ikke kontaktede Koenig & Bauer for en erklæring, inden de offentliggjorde rapporten. “Så det er nemt at påvirke resultatet af en undersøgelse af brugte maskiner ved udvælgelsen af de involverede presser. Fair play ser anderledes ud.”

Vi følger op på sagen, når der er mere at fortælle.
Download rapporten her:
https://www.smitherspira.com/resources/2017/october/white-paper-sheetfed-litho-presses
(Kilder: SmithersPira, Heidelberg, Printweek).

 

Hvordan var artiklen?
Love It
50%
Interested
0%
Meh...
50%
What?
0%
Hate It
0%
Sad
0%
Om forfatteren
Jan Eskildsen
Jan Eskildsen
Jan Eskildsen er grafisk uddannet og har redigeret flere blade om dtp, grafisk produktion og design. Han har i en del år arbejdet som freelance journalist og konsulent og som informationsmedarbejder ved Den Grafiske Højskole og Medit Consult.
Kommentarer

Tilføj en kommentar