Business
Læser nu
Kører videre trods konkurs
0

Kører videre trods konkurs

Skrevet af: Jan Eskildsen21. december 2017
Print Friendly, PDF & Email

I løbet af året er der kommet flere meldinger fra Norske Skog ASA. At det har haltet med økonomien, har været klart længe. Selskabet optog nogle voldsomme lån på et tidspunkt, og selv om mange af fabrikkerne havde store overskud, har de ikke kunnet overholde långivernes krav.

I august måned gik finanschefen af, uden at der fulgte nogen forklaring med om årsagen – det var en beslutning, som virksomheden og han var kommet frem til i samarbejde, hed det sig. I slutningen af november raslede selskabets kursværdi ned med 60% og konkurs blev omtalt som mulighed.

Selskabet blev suspenderet på børsen den 19/12 og udsendte pressemeddelelse
om konkursen. Det fremgår, at de syv omfattede papirfabrikker kører videre, selv om koncernenes moderselskab har erklæret sig konkurs.

Norske Skog vil fortsætte med at operere som normalt. For ansatte, leverandører og kunder vil der ikke være ændringer i driften. Konkursen er af finansiel karakter og i hovedsagen kun relevant for aktionærer og obligationsejere i Norske Skogindustrier ASA.

Formanden Christen Sveaas har udtalt til NRK, at de i ledelsen er kede af ikke at have kunnet finde en løsning, men at der kommer et friskere og bedre Norske Skog ud af konkursen, idet den indebærer, at man bliver frigjort af en betydelig gæld.

Direktøren håber, at der kommer nye, stærke ejere, og det er kendt at Aker Capital, som er et datterselskab af Aker-koncernen og hedgefonden Oceanwood har indgået en aftale om oprettelse af et fælles selskab der skal byde på aktierne i Norske Skog AS – Aker og Oceanwood skal eje hver sin halvdel af det nye selskab. Budprocessen er dog kun i startfasen, og nyt ejerskab forventes ikke at være på plads før til marts 2018.

Tillidsmanden er tryg ved løsningen og mener, at driften vil blive varetaget på en god måde. Ifølge ham har ingen har noget at frygte for fremtiden.

(Kilder: NRK, Norske Skog).

GW

Hvordan var artiklen?
Love It
0%
Interested
0%
Meh...
0%
What?
0%
Hate It
0%
Sad
0%
Om forfatteren
Jan Eskildsen
Jan Eskildsen
Jan Eskildsen er grafisk uddannet og har redigeret flere blade om dtp, grafisk produktion og design. Han har i en del år arbejdet som freelance journalist og konsulent og som informationsmedarbejder ved Den Grafiske Højskole og Medit Consult.
Kommentarer

Tilføj en kommentar