Nyheder
Læser nu
Ny og termisk pladesætter
0

Ny og termisk pladesætter

Skrevet af: Jan Eskildsen9. november 2017
Print Friendly, PDF & Email

I en hel del år bugnede de grafiske fagblade med nyheder og tekniske artikler om computer-til-plade, som afløste de store filmsættere (imagesettere), der kunne udskrive film med f.eks. otte A4 sider. Efter at Linotype og Agfa lavede licensaftaler med Adobe om brugen af PostScript gik det hurtigt med indførelsen af nye skrifter og imagesettere til erstatning for de traditionelle fotosættere.

Kodak Achieve News Platesetter kommer på markedet i begyndelsen af 2018.

I et til tider kaotisk marked boltrede producenter af filmsættere, skrifter og reprosystemer sig, og det krævede hukommelse som hos en skuespiller i et stykke af Shakespeare at huske dem alle. De skal ikke remses op her, blot skal det nævnes, at de mange virksomheder via fusioner og overtagelse skrumpede ind til mellem en tredjedel og en fjerdedel af det oprindelige antal.

Det er mere end 16 år siden, at Kodak  introducerede de første termiske CTP-løsninger til avismarkedet. Forleden fortalte de om deres nye automatiske og termiske pladesætter, Achieve News Platesetter. Producenten fortæller, at den stabile og pålidelige maskine med Kodaks termiske CTP-teknologi for en overkommelig pris kan lave op til 54 trykplader i timen og er således rettet mod små eller mellemstore avistrykkerier. En ny multi-kassette enhed giver mulighed for automatiseret pladeindlæsning og aflæsning af op til 960 plader.

Den nye pladesætter reducerer strømforbruget til kun 400 watt, mens eksponeringen kun bruger strøm svarende til nogle få lyspærer, oplyses det af producenten.

Der er installeret næsten 2.500 termiske CTP-systemer hos aviser fra Kodak over hele kloden.

(Kilde: Pressemeddelelse fra Kodak).

GW

Hvordan var artiklen?
Love It
0%
Interested
0%
Meh...
0%
What?
0%
Hate It
0%
Sad
0%
Om forfatteren
Jan Eskildsen
Jan Eskildsen
Jan Eskildsen er grafisk uddannet og har redigeret flere blade om dtp, grafisk produktion og design. Han har i en del år arbejdet som freelance journalist og konsulent og som informationsmedarbejder ved Den Grafiske Højskole og Medit Consult.
Kommentarer

Tilføj en kommentar