Nyheder
Læser nu
Største enkeltsalg af rulleprintere nogen sinde
0

Største enkeltsalg af rulleprintere nogen sinde

Skrevet af: Jan Eskildsen20. september 2017
Print Friendly, PDF & Email

Konkurrencen på tryksager er ikke ikke blevet mindre i de foregående år, og der er kun udsigt til, at den bliver hårdere. Tryksager produceres i højere grad i lande, hvor det kan gøres billigt, og når en ny kæmpeordre, som blev underskrevet for en uge siden, er blevet effektueret, kan vi forvente en skærpet interesse for prissætningen i det nordlige Europa.

HP og Lightning Source LLC, en del af Ingram Content Group, har indgået multi-million dollar-aftale, der ifølge HP vil (kan) omdanne distribution og salgsmodel for bogudgivere overalt i verden. Aftalen er den største, som HPs Graphics Business nogen sinde har indgået. HP skal levere 24 HP PageWide T240 HD farve- og mono digitale presser til fem lokationer på tværs af tre kontinenter. Den nye, store ordre bekræfter trykkeribranchens omdannelse fra analog til digital printteknologi.

Ingram Lightning Source (ILS) giver bogudgivere mulighed for at uploade en pdf af en bog. Kunderne kan så bestille bogen online, altså samme system som hos den danske virksomhed LaserTryk og andre. Bogen udskrives derefter på en af de globale placeringer, hvilket for Europas vedkommende bliver Storbritannien. Bøgerne udskrives og leveres til kunden. HP kalder det et verdensomspændende automatiseret print-ordre system, der eliminerer behovet for mindsteordrer og opbevaring.

»Denne utrolige aftale viser, at drivkraften bag digital print ikke kun fortsætter – det accelererer. Sidste måned indgik vi en 5-årig aftale med Shutterfly, den førende producent og digitalforhandler af personlige produkter og tjenester i høj kvalitet, og i dag annoncerer vi en 7-årig aftale med en leder inden for distribution af indholdsrummet«, sagde Enrique Lores, der er chef for Imaging & Printing Business, hos HP Inc.

Med deres nye HP PageWide rulleprintere kan Lightning Source producere tryksager i farve og monokrom på bestrøgne papirkvaliteter, med hastigheder på op til 500 fod i minuttet. Med en maskine stående i England, skal det blive interessant at se, om og hvordan de kan få indflydelse på det skandinaviske marked, herunder det danske.

LaserTryk har for nylig fået installeret en tilsvarende maskine fra HP i deres polske virksomhed i Stettin, hvor de vil producere bøger. I forvejen produceres en stor del bøger enten i Østeuropa eller i de Baltiske lande. Det bliver interessant at følge udviklingen – hvis den engelske afdeling af LLC/ILS skal betjene Europa, som det er oplyst, forekommer det mest hensigtsmæssigt, at de begynder med nærliggende lande, og der skulle være gode muligheder for at LaserTryk kan få et stort marked i Østeuropa.
Esben Mols Kabell fra LaserTryk fortæller dog, at »Vores fokus er på Skandinavien. Så vi agter at øge vores markedsandel på bogproduktion i Skandinavien. I 2018 vil vi rette en større indsats imod det tyske marked. Man kunne godt forestille sig at vi vil prøve at sælge i Polen – men det foreligger der ikke lige konkrete planer om pt.«

GW

Hvordan var artiklen?
Love It
0%
Interested
100%
Meh...
0%
What?
0%
Hate It
0%
Sad
0%
Om forfatteren
Jan Eskildsen
Jan Eskildsen
Jan Eskildsen er grafisk uddannet og har redigeret flere blade om dtp, grafisk produktion og design. Han har i en del år arbejdet som freelance journalist og konsulent og som informationsmedarbejder ved Den Grafiske Højskole og Medit Consult.
Kommentarer

Tilføj en kommentar