Premedia
Læser nu
Er du god til at Dropboxe?
0

Er du god til at Dropboxe?

Skrevet af: Carsten Blichfeldt25. september 2017
Print Friendly, PDF & Email

– 8 ting du MÅ vide om Dropbox

Plads på harddisken er ikke længere så stort et issue som det har været, pc’er og mac’er har i dag godt med plads 1 til 3 TB rækker langt – men som grafiker kan det hurtigt blive trangt.

I alle større grafiske miljøer har man en server, hvor der sikkert også bliver kørt backup hver dag.

Men en funktionaliteten af en server er meget begrænset, det handler om opbevaring af filer og hurtig tilgængelighed og sikkerhed. Alternativet er at gemme filer i skyen, men hvad kan Dropbox egentligt ud over deling og opbevaring.

Her er 8 ting du vil elske at vide

  1. Direkte fra Dropbox, kan du previewe billeder zoome helt ind i højtopløselige filer uden at downloade, navigere i pdf filer og office dokumenter, samt printe uden at downloade!
  1. I Dropboxen findes der en mappe der hedder fotos, den giver dig en oversigt over alle fotos du har liggende i Dropbox, uanset hvilken mappe de ligger i – og som en ekstra feature så ligger filerne i kronologisk rækkefølge.Har du f.eks. 100 billeder fordelt på flere mapper men til samme kunde/emne, så kan du oprette et album og tilføje billederne der til, det betyder at filerne ligger stadigt i de oprindelige mapper, men albummet lænker blot dertil. På den måde kan du nemt og hurtigt få et overblik
  1. Det er nemt at komme til at slette en fil eller folder, fordi man tog fejl, men havde du parkeret filen i din Dropbox mappe, så kan du ved at logge ind på Dropbox i browseren hente slettede filer, normalt 30 dage tilbage, med udvidet licens 1 år, og med business licens forever!-  uanset hvilken licens du har, så fylder slettede filer IKKE i dit samlede lager.

  1. Grafikere ændrer konstant i sine filer og nogle gange så får vi ændret noget der senere viser sig at være en dårlig idé. Gemmer du i Dropbox, så kan du hente tidligere versioner af din fil frem! – Slut med at gemme filer som f.eks. brochure_ny, brochure_endnu nyere, brochure_final, brochure_final_version_1….


  1. Dig eller din kunde kan kommentere på alle filer, med markeringer direkte i på filerne, du sparer PDF udgaver og en masse mails.
  1. Roder dit skrivebord?Downloads fra mails, midlertidige filer, arbejdsmapper og værst af alt utallige screen shots uden navn. Ved hjælp af Dropbox kan du med et enkelt klik, befri dit skrivebord fra fremtidige screen shots. Hver gang du tager et screen shot, overføres det helt automatisk til en screen shots folder i Dropbox.
  1. Bookmarks, som mac bruger benytter man ofte to browsere, da alt ikke fungerer med Safari, når du så har åbnet den Chrome eller Firefox browseren, så kan du ikke finde det bookmark du leder efter, det ligger i Safari. Du kan trække dem direkte fra adresse feltet i browseren over i en bogmærke mappe i dropbox efter eget valg. Eller åben bogmærke panelet i din browser og træk mapper med bogmærker direkte over i Dropboxen. Uanset hvor du befinder dig i verden, så kan du nu åbne Dropbox og have adgang til dine links. Alle links i Dropboxen er platforms og stort browser uafhængige. Og kan nu tilgås overalt hvor du færdes.

  1. Modtage filer fra en IKKE Dropbox bruger, det kan være du selv elsker Dropbox, men din kunde har ikke Dropbox. Du kan nu sende dem en file request, det betyder at der bliver oprettet en mappe i din egen Dropbox. Og din kunde modtager så et upload link med en besked fra dig om hvad du efterspørger. Kunden kan nu oploade filerne og modtager en kvittering på hvad de har uploadet.

 

Hvordan var artiklen?
Love It
100%
Interested
0%
Meh...
0%
What?
0%
Hate It
0%
Sad
0%
Om forfatteren
Carsten Blichfeldt
Carsten Blichfeldt
Senior konsulent - Medit Consult
Carsten Blichfeldt er uddannet grafiker. Og har 18 års erfaring som underviser i Adobe programmer. Med omfattende erfaring indenfor publicering af såvel, magasiner, bøger, ebøger og digitale magasiner. Beskæftiger sig hovedsageligt med automatisering og optimering af workflows, samt tilgængelighed.
Kommentarer

Tilføj en kommentar