Premedia
Læser nu
Optimal repro i standardiseret produktion
0

Optimal repro i standardiseret produktion

Skrevet af: Bård B. Sandstad13. april 2016
Resume
Opsætning af et workflow kræver altid nogle afvej-ninger eller kompromisser. Før man går i gang, skal man være bevidst om hvilke prioriteringer, der skal gøres. Ønsker man et system, som er sikkert og brugervenligt (server-baseret) eller et system, der er fleksibelt og giver store muligheder for optimering af det enkelte billedmotiv?

Opsætning af et workflow kræver altid nogle afvejninger eller kompromisser. Før man går i gang, skal man være bevidst om hvilke prioriteringer, der skal gøres. Ønsker man et system, som er sikkert og brugervenligt (server-baseret) eller et system, der er fleksibelt og giver store muligheder for optimering af det enkelte billedmotiv? Den sidste, mere håndværksmæssige tilgang, stiller langt højere krav til kompetence og disciplin i det daglige arbejde. Og dermed usikkerhed omkring ensartet-heden af det reproarbejde der udføres.

På samme måde skal man foretage en afvejning, om man ønsker en tilpasning til den enkelte trykteknologi allerede ved konvertering i Photoshop, eller om det skal gøres mere eller mindre automatisk ud fra et medieuafhængigt masterdokument. Det første giver mulighed for at softproofe resultatet af hver enkelt konvertering og finjustering af konverteringsindstillinger. Den anden giver typisk både højere ensartethed og større produktivitet.

I det følgende ser vi på fire forskellige principper for, hvordan et reproflow kan bygges op i dag:

  1. Tidlig konvertering med klassisk CMYK workflow
  2. Tidlig konvertering med blandet RGB og CMYK workflow
  3. Sen konvertering med RGB workflow
  4. Sen konvertering med CMYK workflow

Log ind for at læs artiklen

Du skal logge ind for at læse hele artiklen. Hvis du ikke har et login kan du oprette en bruger herunder.

Hvordan var artiklen?
Love It
67%
Interested
33%
Meh...
0%
What?
0%
Hate It
0%
Sad
0%
Om forfatteren
Bård B. Sandstad
Bård B. Sandstad
Senior konsulent - Medit Consult
Bård B. Sandstad er seniorkonsulent hos Medit Consult. Han har en kandidatgrad i ledelse og teknologi fra New York University, bred erfaring med medieproduktion og fungerer som rådgiver inden for workflow, kvalitetsstyring og color management.
Kommentarer

Tilføj en kommentar