Læser nu
Korrekt gengivelse af hudtoner
0

Korrekt gengivelse af hudtoner

Skrevet af: Mike McNamee13. december 2016

Resumé

Artiklen er fra Professional Imagemaker, Photographic Magazine. Artiklen fortæller om baggrunden for en række problemer med at opnå de rigtige hud- toner i digitalt optagne fotos.

 

Brugen af RAW filer er steget i de senere år, og kalibrering er blevet mere almindelig til kameraer, monitorer og printere.

Diskussionen om emnet har været vidt omkring og har inkluderet producenter af instrumenter og kameraer, dermatologer, producenter af kunstige lemmer, medicinske illustratorer og et antal fotografer.

 

Hvorfor så præcis?

Som mennesker er vi indstillet til at genkende visse farver, hvis præcise udseende vi er mere kræsne overfor - de såkaldte kendte farver. Hud er en kendt farve og en tiltalende gengivelse i et billede er af meget stor vigtighed. Der er forskel mellem en præcis farve (som i et billede, der skildrer en medicinsk diagnose) og en behagelig farve. Her bevæger vi os ind i kulturelle præferencer.

Mens lys hud generelt er foretrukket i mange kulturer, er meget bleg hud kun værdsat af specielle etniske grupper.

Lad os ikke stikke noget under stolen, vi taler om seksuel tiltrækning her - det er grunden til, at mange ønsker at se flatterende ud på et portræt.

Hvordan var artiklen?
Love It
75%
Interested
25%
Meh...
0%
What?
0%
Hate It
0%
Sad
0%
Om forfatteren
Avatar
Mike McNamee
Kommentarer

Tilføj en kommentar