Forside » Business » Virksomheder
Business artikler
 
 
 
Læs mere
207

 
Læs mere
195
 
Læs mere
185
Virksomheder
Seneste nyheder
 
Læs mere
28. juni 2017

Stikker din virksomhed hovedet i skyen?

http://grafiskworkflow.dk/wp-content/uploads/2017/06/COLOURBOX2049141.mp4

Befinder I jer stadig under Skyen? – Et grafisk firma overordnet set. Vi har fire grene, medarbejderne, chefen, kunden, eksterne leverandører. Hver især har brug for overblik over processen og at filhåndtering og kommunikation fungerer indbyrdes og udadtil. Der er farveprøver, designguides, korrekturer og backup at skulle forholde sig til. 

I løbet af de sidste 10 år er ordet Cloud blevet introduceret i moderne menneskers hverdag. Og der er stor sandsynlighed for, at du enten gemmer dokumenter på Dropbox, bruger Microsofts One Drive eller Apples iCloud konto til dine feriefotos. Musik er noget du [...]

19
 
Læs mere
27. januar 2017

Adobe og deres forstyrrende teknologier

Af: Jan Eskildsen | mail@meditconsult.dk

Adobes historie er fra virksomhedens start tæt forbundet med historien om Xerox, Apple, Aldus og Canon. Som det også kan læses i artiklen om Apple, forlod Chuck Geschke og John Warnock Xerox, da de ville realisere deres ideer om et nyt  sprog, der kunne styre alle printere. Adobe Systems blev stiftet i 1982.

Canon lancerede i 1983 deres laserprinter LBP-CX, som kunne skrive ud med en opløsning på 300 dpi, og i 1984 frigav HP den første kommercielt tilgængelige printer, som var baseret på Canon LBP-CX, nemlig printeren HP LaserJet. I samme periode var andre aktiviteter i gang. Chuck Geschke og John Warnock forlod Xerox for at [...]

195
 
Læs mere
26. januar 2017

Seybold & Seybold

Af: Jan Eskildsen | je@meditconsult.dk

John W. Seybold studerede økonomi og underviste i det, men under 2. verdenskrig kom han til National War Labor Board, som blev dannet for at forhindre og løse konflikter, der kunne stoppe den produktion, som var nødvendig under krigen.

Her springer jeg en del mellemregninger over, men i 1950’erne blev han involveret i de teknologiske forandringer inden for trykning og udgivelse. Først gik man fra traditionelt bogtryk til fotografisk baseret og offset, dernæst kom den tæt forbundne start på fotosats.

Litografiske trykplader blev eksponeret fra fotografiske film eller fotopapir, så når man havde konverteret til offsetryk, var [...]

182
 
Læs mere
11. januar 2017

Heidelberger Druckmaschinen

Af: Jan Eskildsen | mail@meditconsult.dk

Forhistorien

Tyskland har en lang tradition for udvikling og produktion af trykmaskiner, hvilket ikke er specielt underligt, når man tænker på, at Gutenberg havde sit værksted i den tyske by Mainz.

Model af en af verdens første motordrevne bogtrykpresser. Foto Kredit: Parhamr – Meggs, Philip B. A History of Graphic Design. John Wiley & Sons, Inc. 1998. (p 132), Public Domain.

 

Vi springer let og elegant over de næste århundreder til en af milepælene i udviklingen af trykmaskiner, nemlig da den tyske opfinder Friedrich Gottlob Koenig (1774-1833) sammen med landsmanden og [...]

214
 
Læs mere
13. december 2016

Kodaks storhed og selvskabte fald

Af: Jan Eskildsen | je@meditconsult.dk

Hvordan deres fremtid vil forme sig, er umulig at forudsige, for de kan åbenbart ikke forlade drømmen om, at de skal leve af at producere film.

Hvis Kodak oprindeligt havde en forretningsplan, som de fulgte, må der have stået tre ting i den om deres produktion og salg: 1. film og papirbilleder, 2. film og papirbilleder og 3. film og papirbilleder. Det blev deres konkurs i 2012.

Alligevel har den rekonstruerede virksomhed her i 2016 omtalt film i rosende vendinger.1

Fra at have været et af de mest værdifulde brands i USA lykkedes det ved en konstant række af fejlvurderinger Kodaks ledelse at køre virksomheden i sænk. [...]

261
Seneste Business artikler
 
 
 
 
 
Grafisk Workflow artikler
 
 
 
 
 
Sociale medier
SOCIALE MEDIER