Forside » Business » Virksomheder
Business artikler
 
 
Læs mere
790
 

 
Læs mere
1025
 
Læs mere
645
 
Læs mere
460

 
Læs mere
2420
Virksomheder
Seneste nyheder
 
Læs mere
28. november 2017

Stærk og handlekraftig 36-årig

Interview med branchefolk. Som start på en nye serie artikler har Grafisk Workflow interviewet Palle Bo Schmidt, der var medstifter af TopTryk– han er nu salgschef i virksomheden.

Palle Bo Schmidt og Torben Bruhn Meilandt startede Toptryk i 1981, og et par årtier senere, i 2002, flyttede virksomheden til de næsten 3.000 m2 store lokaler på Buskmosevej i Gråsten. I 2012 ansattes Lasse Frausig som adm. direktør. Palle Bo Schmidt er salgschef, Torben Meilandt er IT-chef, Søren Brask er DTP-chef og sammen udgør de fire den daglige ledelse i en stærk og handlekraftig organisation på godt 35 medarbejdere. Toptryk er i dag en del af Scandinavian Print Group med egne [...]

2420
 
Læs mere
23. oktober 2017

LaserTryk.dk A/S bliver fem gange så stort

Landets største trykkeri bliver fem gange så stort.

Fusioneres med Europas tredje største onlinetrykkeri og danner kæmpe trykkoncern ****** Der skiftes ud i ejerkredsen i den danske trykkerikoncern LaserTryk.dk A/S, som blev stiftet i 1999 af Esben Mols Kabell og Anders Grønborg. Fra 1. januar 2018 fusioneres selskabet med tyske DieDruckerei og engelske Solopress. Samlet kommer den nye grafiske storspiller til at have ca. 1.300 medarbejdere, 800.000 kunder, en omsætning på 1,5 mia. og salg i over 30 lande.

Fremtidssikring

Det er ikke nød, som har gennemtvunget fusionsplanerne. Seneste regnskab viste et overskud på 34 mio. kr. og der opleves to-ciftrede vækstrater på de tre [...]

9585
 
Læs mere
16. oktober 2017

Medievirksomheder skal definere sig som teknologivirksomheder

To ord kan opsummere de bedste lektioner fra udgivernes møde i Berlin i den forgangne uge: kunstig intelligens (Artificial Intelligence). Eller for at være endnu mere specifik, robotjournalistik. Alle talere berørte dette tema, hvis de ikke brugte hele deres tale til at diskutere AI fra et andet perspektiv.

Michael Hirschbrich berørte temaet allerede under indledningen til mødet, da han diskuterede, hvordan AI forstyrrer mediebranchen. Han sagde klart, at medievirksomheder skal begynde at definere dem selv som teknologivirksomheder. Det fortæller Mary-Katharine Phillips fra Twipe i sin omtale af arrangementet.

Michael Golden fra New York Times fortalte, at deres [...]

435
 
Læs mere
27. januar 2017

Adobe og deres forstyrrende teknologier

Adobes historie er fra virksomhedens start tæt forbundet med historien om Xerox, Apple, Aldus og Canon. Som det også kan læses i artiklen om Apple, forlod Chuck Geschke og John Warnock Xerox, da de ville realisere deres ideer om et nyt  sprog, der kunne styre alle printere. Adobe Systems blev stiftet i 1982.

Canon lancerede i 1983 deres laserprinter LBP-CX, som kunne skrive ud med en opløsning på 300 dpi, og i 1984 frigav HP den første kommercielt tilgængelige printer, som var baseret på Canon LBP-CX, nemlig printeren HP LaserJet. I samme periode var andre aktiviteter i gang. Chuck Geschke og John Warnock forlod Xerox for at stifte Adobe Systems og realisere deres planer for [...]

1810
 
Læs mere
26. januar 2017

Seybold & Seybold

Af: Jan Eskildsen | je@meditconsult.dk

John W. Seybold studerede økonomi og underviste i det, men under 2. verdenskrig kom han til National War Labor Board, som blev dannet for at forhindre og løse konflikter, der kunne stoppe den produktion, som var nødvendig under krigen.

Her springer jeg en del mellemregninger over, men i 1950’erne blev han involveret i de teknologiske forandringer inden for trykning og udgivelse. Først gik man fra traditionelt bogtryk til fotografisk baseret og offset, dernæst kom den tæt forbundne start på fotosats.

Litografiske trykplader blev eksponeret fra fotografiske film eller fotopapir, så når man havde konverteret til offsetryk, var [...]

1720
 
Læs mere
11. januar 2017

Heidelberger Druckmaschinen

Vi springer let og elegant over de næste århundreder til en af milepælene i udviklingen af trykmaskiner, nemlig da den tyske opfinder Friedrich Gottlob Koenig (1774-1833) sammen med landsmanden og urmageren Andreas Friedrich Bauer (1783-1860) konstruerede den første hurtigpresse. Det var datidens betegnelse for en trykmaskine, som blev drevet af en motor, i dette tilfælde en dampmaskine.

Koenig flyttede til London i 1804 og fik i 1810 patent på sin presse, somkørte første gang i 1812. Maskinen blev sat op og potentielle kunder blev inviteret, herunder John Walter, der stiftede avisen The Times og den trykte avisen første gang i 1814.

I den første udgave kunne maskinen [...]

2935
Seneste Business artikler
 
 
 
 
 
Grafisk Workflow artikler
 
 
 
 
 
Sociale medier
SOCIALE MEDIER