Forside » Print & Tryk » Papir & materialer
Print & Tryk artikler
 
Læs mere
430
 
Læs mere
455
 
Læs mere
120

 
Læs mere
120
 
Læs mere
195
 

 
Læs mere
450
Papir & materialer
Seneste nyheder
 
Læs mere
25. oktober 2017

Trykte blade og reklamer vil forsvinde

Overskriften er måske en smule bombastisk. Som tingene har udviklet sig siden årtusindeskiftet, mener jeg ikke desto mindre, at den er realistisk. Aviser holdes udenfor her, selv om en del af dem eksisterer i kraft af tilskud, tilskud som ikke synes at være i fare – medmindre det kommende medieforlig bliver en hidtil uset nyskabelse.

Der er godt gang i hjulene herhjemme, nu med lige så mange i beskæftigelse som i 2008, før krisen satte ind. Alt andet lige plejer det at betyde, at bruttonationalproduktet stiger, hvilket traditionelt betyder en lignende stigning i produktionen af tryksager. Inden for de seneste uger er der kommer varsler om prisstigninger på flere af de [...]

450
 
Læs mere
22. februar 2017

Trykning med UV farver og blæk

Tryk og print med UV-farver og -blækker bliver stadig mere udbredt. I flexoindustrien er det ikke en nyhed, men producenter af offsetmaskiner tilbyder at levere deres maskiner med udstyr til UV-hærdning og flere er begyndt at tilbyde efterinstallering af den slags udstyr.

Hidtil er der benyttet varm luft, infrarøde stråler og ultraviolette stråler i systemer til tørring og hærdning i den grafiske industri. Ultraviolet hærdning eller tørring har en lang historie og flere teknologier bag sig, og det er i de seneste år blevet mere udbredt, hvilket har med den teknologiske udvikling at gøre.

Faktisk er det forkert at tale om UV-tørring, for ganske vist bliver oplaget [...]

2540
 
Læs mere
8. april 2016

10 kritiske faktorer ved papirvalg

Uanset hvor digitaliseret og avancerede de grafiske arbejdsgange er blevet, handler tryk og print til syvende og sidst om en analog produktionsproces, hvor tømmer forvandles til tryksager. Papirvalg er en fascinerende blanding af videnskab, håndværk og erfaring. 1 Papirets masse Mange af papirets grundlæggende egenskaber stammer fra papirmassen: Hvilke træsorter er brugt? Er der brugt nye fibre eller returfibre? Er massen træholdig eller træfri?

Den vigtigste råvare i papirproduktionen er cellulosefibre. Disse udvindes af tømmer. Almindelige træsorter til papirproduktion er birk, fyr, gran, asp og eukalyptus. Fibrene fra de forskellige træsorter har forskellige egenskaber, [...]

1920
Seneste Print & Tryk artikler
 
Sorte tal efter 10 år med røde
 
 
 
 
Grafisk Workflow artikler
 
 
 
 
 
Sociale medier
SOCIALE MEDIER