Forside » Print & Tryk » Papir & materialer
Print & Tryk artikler
 
Læs mere
620
 
Læs mere
1120
 
Læs mere
1295

 
Læs mere
780
 
Læs mere
2820
 
Læs mere
775

 
Læs mere
665
Papir & materialer
Seneste nyheder
 
Læs mere
24. december 2017

Inkjet vil brede sig – også til tekstiltryk

Mange i den grafiske industri har enten arbejdet med eller vil huske en Postscript RIP fra Harlequin, eller en ScriptWorks RIP, som den hed – den blev kun solgt som OEM produkt og benyttet af mange leverandører af rip-systemer til grafisk produktion som f.eks. ECRM, Presstek og Screen.

På trods af et godt salg af Harlequins rip, gik økonomien mindre godt for Harlequin Group. I 1999 blev virksomheden overtaget af Global Graphics og gruppen omdøbt til Global Graphics Software Limited, mens rippen ScriptWorks blev omdøbt til Harlequin RIP. HP har valgt Harlequin RIP til deres inkjet produktionsprinter, T300, der kan printe 2600 sider pr minut og til T350, der [...]

1120
 
Læs mere
25. oktober 2017

Trykte blade og reklamer vil forsvinde

Overskriften er måske en smule bombastisk. Som tingene har udviklet sig siden årtusindeskiftet, mener jeg ikke desto mindre, at den er realistisk. Aviser holdes udenfor her, selv om en del af dem eksisterer i kraft af tilskud, tilskud som ikke synes at være i fare – medmindre det kommende medieforlig bliver en hidtil uset nyskabelse.

Der er godt gang i hjulene herhjemme, nu med lige så mange i beskæftigelse som i 2008, før krisen satte ind. Alt andet lige plejer det at betyde, at bruttonationalproduktet stiger, hvilket traditionelt betyder en lignende stigning i produktionen af tryksager. Inden for de seneste uger er der kommer varsler om prisstigninger på flere af de [...]

2240
 
Læs mere
22. februar 2017

Trykning med UV farver og blæk

Tryk og print med UV-farver og -blækker bliver stadig mere udbredt. I flexoindustrien er det ikke en nyhed, men producenter af offsetmaskiner tilbyder at levere deres maskiner med udstyr til UV-hærdning og flere er begyndt at tilbyde efterinstallering af den slags udstyr.

Hidtil er der benyttet varm luft, infrarøde stråler og ultraviolette stråler i systemer til tørring og hærdning i den grafiske industri. Ultraviolet hærdning eller tørring har en lang historie og flere teknologier bag sig, og det er i de seneste år blevet mere udbredt, hvilket har med den teknologiske udvikling at gøre.

Faktisk er det forkert at tale om UV-tørring, for ganske vist bliver oplaget [...]

4895
 
Læs mere
8. april 2016

10 kritiske faktorer ved papirvalg

Uanset hvor digitaliseret og avancerede de grafiske arbejdsgange er blevet, handler tryk og print til syvende og sidst om en analog produktionsproces, hvor tømmer forvandles til tryksager. Papirvalg er en fascinerende blanding af videnskab, håndværk og erfaring. 1 Papirets masse Mange af papirets grundlæggende egenskaber stammer fra papirmassen: Hvilke træsorter er brugt? Er der brugt nye fibre eller returfibre? Er massen træholdig eller træfri?

Den vigtigste råvare i papirproduktionen er cellulosefibre. Disse udvindes af tømmer. Almindelige træsorter til papirproduktion er birk, fyr, gran, asp og eukalyptus. Fibrene fra de forskellige træsorter har forskellige egenskaber, [...]

3315
Seneste Print & Tryk artikler
 
PDF/UA – nøglen til tilgængelighed
 
 
 
 
Grafisk Workflow artikler
 
 
 
Hvem skal have de forskellige kasketter på, når det gælder tilgængelighed?
 
 
Latest Articles
 
 
Sociale medier
SOCIALE MEDIER