Forside » Print & Tryk » Standardisering
Print & Tryk artikler
 
Læs mere
222
 
Læs mere
238
 
Læs mere
154

 
Læs mere
177
 
Læs mere
167
Standardisering
Seneste nyheder
 
Læs mere
27. januar 2017

Grafikerens evige dilemma – tid!

Af: Carsten Blichfeldt | cb@meditconsult.dk

Er man grafiker af hjertet, så brænder man for to ting, layout og perfektion. Har Adobes programmer gjort det nemmere at være kreativ, absolut! Har de gjort det blevet lettere at være effektiv, helt sikkert. 

I dag skal en grafiker mestre så mange discipliner  typografi, komposition, billed behandling, web, måske også ”animation og video. En dygtig grafiker skal ud over at levere høj kvalitet også være særdeles effektiv, hvis det kreative talent også skal komme til fuldt udtryk. – Det er en svær balance når tiden er knap!

Er du en effektiv grafiker?

I denne artikel ser vi på automatiserings muligheder i [...]

238
 
Læs mere
13. april 2016

Optimal repro i standardiseret produktion

Opsætning af et workflow kræver altid nogle afvejninger eller kompromisser. Før man går i gang, skal man være bevidst om hvilke prioriteringer, der skal gøres. Ønsker man et system, som er sikkert og brugervenligt (server-baseret) eller et system, der er fleksibelt og giver store muligheder for optimering af det enkelte billedmotiv? Den sidste, mere håndværksmæssige tilgang, stiller langt højere krav til kompetence og disciplin i det daglige arbejde. Og dermed usikkerhed omkring ensartet-heden af det reproarbejde der udføres.

På samme måde skal man foretage en afvejning, om man ønsker en tilpasning til den enkelte trykteknologi allerede ved konvertering i Photoshop, eller om [...]

154
 
Læs mere
17. november 2014

3 veje til standardiseret digitaltryk

Der findes en mængde forskellige løsninger til kalibrering og farvestyring af digitale trykmaskiner. For at gøre det nemmere at vælge den rigtige løsning til dit eget udstyr, kan det være til hjælp at dele løsningerne ind efter kalibreringsprincipper. I denne artikel ser vi nærmere på de forskellige løsninger, inddelt i tre hovedkategorier.

Groft sagt kan vi inddele de forskellige løsninger til kalibrering af digitale toner-baserede trykmaskiner efter tre metodikker:

Kurvejustering på RIP. En kontrolstrip med punktbredningsfelter og gråbalance felter opmåles efter grundkalibrering, og benyttes til at sætte op en gradationskurve, på samme måde som man kalibrerer [...]
167
Seneste Print & Tryk artikler
 
Trykning med UV farver og blæk
 
 
 
 
Grafisk Workflow artikler
 
 
 
 
 
Sociale medier
SOCIALE MEDIER