Forside » Print & Tryk » Teknologi
Print & Tryk artikler
 
Læs mere
280
 
Læs mere
210
 

 
Læs mere
705
 
Læs mere
465
 
Læs mere
120

 
Læs mere
1925
Teknologi
Seneste nyheder
 
Læs mere
22. december 2017

Landa Digital Printing

Mens vi venter på, at en maskine fra Landa bliver stillet op i Danmark, kan vi her fortælle lidt om et åbent-hus arrangement hos virksomhedens første betakunde i Israel.

I en pressemeddelelse fortæller producenten Landa Digital Printing, LDP, om deres arrangement hos en beta kunde i september d.å. Landa Digital Printing er navngivet efter stifteren Benny Landa, der i 1993 skabte megen interesse for sine digitale trykmaskiner fra hans daværende virksomhed, Indigo. Trykprincippet i dem kaldes digital offset, fordi toneren er flydende.

Efter at have markedsført maskinerne i nogle år, solgtes Indigo til HP, en handel, der blev givet håndslag på i september 2001 under [...]

210
 
Læs mere
11. december 2017

Nedslag i den uendelige historie om digital overmagt

De igangværende kampe i mediejunglen vil ende med, at nogen vinder og andre taber. Mange vil mene, at den stærkeste vinder, men også de tilpasningsvenlige har muligheder for at overleve. Kampen om abonnenter og annoncører vil fortsætte i det kommende år, men det vil koste hos papirmedierne, og vi har næppe set de sidste fyringer eller lukninger. Nye digitale medier vil opstå, og konkurrencen vil blive skærpet.

Efter mange års debat og foredrag på dagbladenes og andres konferencer tyder intet på, at nogen i den branche har fundet den helt rigtige opskrift på at skabe en profitabel platform. En af grundene til dette er naturligvis, at Facebook og Google indtil videre i [...]

465
 
Læs mere
23. november 2017

Heidelberg Primefire 106 fejret med emballagefolk

Mere end 70 kunder fra 40 emballageleverandører fra hele Europa deltog i begyndelsen af ​​november i et besøg hos emballagevirksomheden MPS-WestRock i Obersulm. De indgår i den globale WestRock emballagegruppe i Atlanta (USA) og er den første kommercielle bruger af Heidelbergs nye digitale flagskib, Primefire 106 til formatet 70 x 100 cm. MPS-WestRock producerer kvalitetsemballage til forbrugsvarer i luksus segmentet, hvilket stiller krav til de maskiner, der anvendes til det. Derved har Heidelberg den perfekte platform, hvor de i vid udstrækning kan teste og forbedre den nye maskine i virkelig produktion.

Mere end 70 kunder oplevede verdenspremieren på Heidelberg Primefire [...]

2690
 
Læs mere
9. november 2017

Ny og termisk pladesætter

I en hel del år bugnede de grafiske fagblade med nyheder og tekniske artikler om computer-til-plade, som afløste de store filmsættere (imagesettere), der kunne udskrive film med f.eks. otte A4 sider. Efter at Linotype og Agfa lavede licensaftaler med Adobe om brugen af PostScript gik det hurtigt med indførelsen af nye skrifter og imagesettere til erstatning for de traditionelle fotosættere.

Kodak Achieve News Platesetter kommer på markedet i begyndelsen af 2018.

I et til tider kaotisk marked boltrede producenter af filmsættere, skrifter og reprosystemer sig, og det krævede hukommelse som hos en skuespiller i et stykke af Shakespeare at huske dem alle. De skal [...]

150
 
Læs mere
2. november 2017

Offset og digital trykning – igen

Hvornår var det nu det var, at vi fik det første glimt af, hvad en farveprinter kunne præstere? Spørgsmålet vil nok have flere svar, afhængig af svarerens baggrund og hvad der egentlig ligger i spørgsmålet med hensyn til ordet »præstere«, som i anden form hedder »præstation«? For taler vi om hastighed, opløsning, billedkvalitet eller maskinens stabilitet?

I 1989 kunne man på den grafiske messe i Fredericia se en Canon CLC maskine, som i en senere udgave blev udlånt til Den Grafiske Højskoles 50 års jubilæum i 1993. Da blev der under jubilæumsreceptionen uddelt farveprint med fotos af nogle fremmødte honoratiores. Det vakte lidt opsigt, og de afbildede måtte ned i [...]

285
 
Læs mere
26. oktober 2017

Produktivitet i arkoffset – rekord?

For nylig medførte en rapport om brugte offsetmaskiner fra SmithersPira en del debat. Det skyldtes, at rapporten omfattede langt flere maskiner fra Heidelberg, der har betalt rapporten fra SmithersPira, (der ellers forlanger £4000 for andre rapporter), og at netop den producents maskiner blev kåret som de mest produktive og profitable.

KBA protesterede over rapporten og mente ikke, at man kunne konkludere, som man havde gjort, mens Komori og Manroland Sheetfed har været tavse.

Nu tvivler jeg på, om det skal ses som en reaktion på rapporten, men Manroland Sheetfed har lige udsendt en pressemeddelelse, ikke om brugte maskiner, men om deres arkoffset maskine Roland [...]

300
Seneste Print & Tryk artikler
 
Inkjet vil brede sig – også til tekstiltryk
 
 
 
 
Grafisk Workflow artikler
 
 
 
 
 
Sociale medier
SOCIALE MEDIER