Forside » Video & Foto » Billedbehandling
Video & Foto artikler
 
Læs mere
220
 
Læs mere
196
 
Læs mere
236

Billedbehandling
Seneste nyheder
 
Læs mere
18. januar 2017

Wide gamut TV produktion

De nye TV teknologier stiller større krav til alle som arbejder med TV og professionel videoproduktion. Det gælder ikke bare højere opløsning, men også de nye farvestandarder som vil påvirke hele workflowet.

Siden 1990 har Rec. 709 været den tekniske specifikation der definerer formaterne for HD TV overførsler og visning. Nu får den konkurrence fra nye specifikationer som muliggør langt bedre visning af TV signalerne, med kraftigere farver og højere opløsning.

Fra standard TV til HD og Ultra HD

TV specifikationerne har sine rødder i den digitale æra, hvor man anvendte PAL i Europa og NTSC i USA. Begge standarder med lav opløsning og begrænset farveomfang.

I 1990 [...]

220
 
Læs mere
13. december 2016

Korrekt gengivelse af hudtoner

Oversættelse af: Jan Eskildsen | je@meditconsult.dkk

Som mennesker er vi indstillet til at genkende visse farver, hvis præcise udseende vi er mere kræsne overfor – de såkaldte kendte farver. Hud er en kendt farve and its pleasing portrayal in an image er af meget stor vigtighed.

Why Accurate?

Der er forskel mellem en præcis farve (som i et billede depicting en medicinsk diagnose) og en behagelig pleasing. Her bevæger vi os ind i kulturelle præferencer. Mens lys hud generelt er foretrukket i mange kulturer, er meget bleg hud kun værdsat af specielle etniske grupper. Lad os ikke stikke noget under stolen, vi taler om seksuel tiltrækning her – det er grunden [...]

196
Seneste Video & Foto artikler
 
Wide gamut TV produktion
 
 
Grafisk Workflow artikler
 
 
 
 
 
Sociale medier
SOCIALE MEDIER