Forside » Video & Foto » Farvestyring
Video & Foto artikler
 
Læs mere
220
 
Læs mere
196
 
Læs mere
236

Farvestyring
Seneste nyheder
 
Læs mere
18. januar 2017

Wide gamut TV produktion

De nye TV teknologier stiller større krav til alle som arbejder med TV og professionel videoproduktion. Det gælder ikke bare højere opløsning, men også de nye farvestandarder som vil påvirke hele workflowet.

Siden 1990 har Rec. 709 været den tekniske specifikation der definerer formaterne for HD TV overførsler og visning. Nu får den konkurrence fra nye specifikationer som muliggør langt bedre visning af TV signalerne, med kraftigere farver og højere opløsning.

Fra standard TV til HD og Ultra HD

TV specifikationerne har sine rødder i den digitale æra, hvor man anvendte PAL i Europa og NTSC i USA. Begge standarder med lav opløsning og begrænset farveomfang.

I 1990 [...]

220
 
Læs mere
13. december 2016

Korrekt gengivelse af hudtoner

Oversættelse af: Jan Eskildsen | je@meditconsult.dkk

Som mennesker er vi indstillet til at genkende visse farver, hvis præcise udseende vi er mere kræsne overfor – de såkaldte kendte farver. Hud er en kendt farve and its pleasing portrayal in an image er af meget stor vigtighed.

Why Accurate?

Der er forskel mellem en præcis farve (som i et billede depicting en medicinsk diagnose) og en behagelig pleasing. Her bevæger vi os ind i kulturelle præferencer. Mens lys hud generelt er foretrukket i mange kulturer, er meget bleg hud kun værdsat af specielle etniske grupper. Lad os ikke stikke noget under stolen, vi taler om seksuel tiltrækning her – det er grunden [...]

196
 
Læs mere
13. juli 2011

Farvestyring: Næste generations ICC arkitektur

Hvad kan brugerne forvente i den næste generation af ICC-baseret farvestyring? Mindre fokus på funktioner i operativsystemet og mere applikationsbaseret farvehåndtering? Forhåbentlig også mere brugervenlighed.

Netop brugervenligheden er måske det største problem ved ICC-baseret farvestyring i dag. Teknologierne, vi har til rådighed, er gode og velfungerende, men de er svære at integrere i den daglige produktion. En stor del af farvestyringen af billeder til tryk og anden publicering sker i Adobe Creative Suite, hvor der er lagt op til, at den enkelte bruger skal stå for farvestyring. Det er ikke altid så nemt, og selv garvede superbrugere og konsulenter kan komme i tvivl om de [...]

236
Seneste Video & Foto artikler
 
Wide gamut TV produktion
 
 
Grafisk Workflow artikler
 
 
 
 
 
Sociale medier
SOCIALE MEDIER