Web & ePub
Læser nu
Cloud printing – hvad er nu det?
0

Cloud printing – hvad er nu det?

Skrevet af: Bård B. Sandstad13. oktober 2011
Resume
Man knapt læse en artikel om computere og smartphones uden at der sniger sig ind nogle sætninger om data i "the cloud" - netskyen.

Stadig flere taler også om "cloud printing", et udtryk der i virkeligheden dækker flere tendenser, der er vigtige for alle der administrerer netværk eller modtager filer til produktionsprint fra kunder via nettet.

Cloud printing dækker over tre adskilte fænomener, der har betydning for alle der arbejder med print og tryk:
  1. Stadig flere printere og print-systemer leveres med funktioner til nemt at modtage printfiler trådløst. Apples AirPrint teknologi er et kendt eksempel,
  2. Internet-baserede printer drivere. En logisk konsekvens af at fjerne deler af både applikationer og operativsystemer og flytte dem til servere, er at gøre det samme med printerdriverne. Det vil gøre administration og opsætning af arbejdsstationer langt nemmere. Et eksempel herpå er Google´s Chrome operativsystem. Epson arbejder også på en lignende løsning hvor printerdriveren ikke behøver være installeret hos den enkelte bruger.
  3. Web-to-print løsninger med indbygget printfunktionalitet direkte fra kundernes computere og smartphones til trykkeriets printere. EFIs PrintMe service er et eksempel på en sådan løsning.

Log ind for at læs artiklen

Du skal logge ind for at læse hele artiklen. Hvis du ikke har et login kan du oprette en bruger herunder.

Hvordan var artiklen?
Love It
67%
Interested
33%
Meh...
0%
What?
0%
Hate It
0%
Sad
0%
Om forfatteren
Bård B. Sandstad
Bård B. Sandstad
Senior konsulent - Medit Consult
Bård B. Sandstad er seniorkonsulent hos Medit Consult. Han har en kandidatgrad i ledelse og teknologi fra New York University, bred erfaring med medieproduktion og fungerer som rådgiver inden for workflow, kvalitetsstyring og color management.
Kommentarer

Tilføj en kommentar